2025 november 15. - Albert, Lipót

Identitást adó kabát – A Corvin szakácstanulóinak elismerése

Szívmelengető pillanatoknak lehetett tanúja a Hódmezővásárhelyi SZC Corvin Mátyás Technikum és Kollégium közössége november 12-én, amikor négy végzős szakácstanuló vehetett át különleges elismerést. A szakmai kiválóság és az elhivatottság jutalmául az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete – amely országosan mintegy 80 tehetséges diákot részesített ebben a megtiszteltetésben – a jövő séfjeit támogatta. Az elismerő okleveleket és a szakácsruhákat az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete tagjai Varga László és Szabó Béla adták át.

Az Étrend Egyesület szívügyének tekinti a fiatal szakácsok felkarolását és inspirálását. Ennek a nemes célnak részeként nyújtották át a szakma egy-egy fontos szimbólumát: egy saját méretre szabott szakácskabátot, nadrágot és egy szuper kötényt. Az átadó eseményen Szabó Béla, az Egyesület tagja kiemelte, hogy egy séf számára a megjelenés kulcsfontosságú, a tehetség elismeréseként adott ruha pedig segíti a szakmai fejlődésüket és identitásuk megerősítését.

A díjazott végzős tanulók – Nagy Alexandra, Gyurkó-Batyi László, Kristó Richárd Flórián és Lucza Márton Sebestyén – nemcsak két év tanuláson, hanem egy intenzív személyiségformálódáson is túl vannak. Jelenleg a szakács világrend határán állnak: még tanulók, de fél lábbal már a felelősségteljes, önálló szakács lét földjén próbálgatják első lépteiket.  A díjátadó meghatottságtól átszőtt, mégis fegyelmezett pillanatai jól mutatták, mennyire büszkék erre a gesztusra.

Török Ferenc szakács oktató és osztályfőnök a tanulókat méltató, személyre szóló üzenetében felelevenítette a szakácsöltözet szimbolikáját is. Amíg a tanuló ruhája jeltelen, a megszerzett tudás, a tehetség és az elhivatottság révén az öltözet fokozatosan megváltozik. A most átadott ruha, ahogy Török Ferenc fogalmazott, nem szabadságot ad, hanem identitást: a befogadást és az ezzel járó felelősséget jelenti. Ezzel a megerősítéssel indulnak útnak a Corvin szakács reménységei, a maguk egyediségével, saját erősségeikkel:  Lucza Márton kreativitásával, sziporkázó egyéniségével az a la carte, és a vendég előtti élőmunka nagy reménysége, Gyurkó-Batyi László a higgadt, biztos pont a konyhában, Nagy Alexandra, akire bátran lehet egy konyhát alapozni és Kristó Richárd, a közösségi ember, akivel élvezet együtt dolgozni.

A Corvin Mátyás Technikum és Kollégium közössége ezúton is köszönetét fejezi ki az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesületének a fiatalok felé tanúsított kiemelt figyelméért. Mind a diákok, mind az intézmény rendkívül büszke az elismerésre, amely a szakma iránti elhivatottságot és a közösség iránti tiszteletet hirdeti.

Promenad24
Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.