Konyhasarok: A maradék sütőtök sem vész kárba – Íme a sütőtökös amerikai palacsinta
Puha, fűszeres, és állagra olyan, mintha mézeskalácsot ennél. Az amerikaiak tudják, mi a jó: a könnyű, illatos tészta, a fűszeres íz és az őszi színek egyedülálló élményt nyújtanak. A fahéj, a szegfűszeg és a gyömbér is tökéletes kiegészítője a sütőtöknek. Reggelinél vagy vacsoránál is isteni! Szerintünk ezt imádni fogod!
Sütőtökös amerikai palacsinta
Hozzávalók:
20 dkg sütőtökpüré (előzőleg sült és pépesített sütőtök)
2 db tojás
1 csipet só
2 evőkanál cukor
4 evőkanál olvasztott vaj vagy olaj
30 dkg liszt
1/2 csomag sütőpor
1 késhegynyi őrölt fahéj
Olaj a sütéshez
Elkészítés:
Készítsd elő a sütőtököt: A sütőtököt előzőleg süsd meg, majd hűtsd le és pépesítsd.
Keverd össze a nedves hozzávalókat: Egy tálban keverd össze a sütőtökpürét, a tojásokat, a sót, a cukrot és az olvasztott zsiradékot.
Add hozzá a száraz hozzávalókat: A lisztet, a sütőport és a fahéjat szitáld a nedves hozzávalókhoz, majd keverd simára. A tészta sűrűbb lesz, mint a hagyományos palacsinta tészta.
Sütés: Melegítsd fel egy serpenyőben az olajat. Önts egy-egy merőkanálnyi tésztát a serpenyőbe, és süsd mindkét oldalát aranybarnára.
Tálalás: Tálalhatod mézzel, juharsziruppal, friss gyümölcsökkel vagy egy gombóc vaníliafagyival.
Tippek:
Édesség: A cukor mennyiségét ízlés szerint módosíthatod. Használhatsz nádcukrot, mézet vagy eritritet is. Az utóbbit kombinálva teljes kiörlésű liszttel diabetikus változat is készíthető.
Fűszerek: A fahéj mellett próbálkozhatsz más őrölt fűszerekkel is, mint például a gyömbér vagy a szerecsendió.
Glutenmentes változat: Gluténmentes lisztkeverékkel is elkészítheted a palacsintát.
Töltelékek: A megsült palacsintákat töltheted túróval, lekvárral vagy akár sós töltelékkel is.
Palacsintatorta: A palacsintákból réteges tortát készíthetsz krémmel, gyümölcsökkel, darált olajos magvakkal és ezek kombinációjával is, mint a klaszzikus változatnál
„A főzés könnyű fejet, nyitott lelket és meleg szívet kíván.” /Paul Gauguin/
Képek forrása: femina.hu, NY Times