quotescamera408D8217-1508-42F1-8C7C-9B81D4D48B57BF2C6754-57F9-416E-81DD-671EE8AD8D71DD13BF45-FD0E-4F5E-BCB8-EE0968EEB4D2DD13BF45-FD0E-4F5E-BCB8-EE0968EEB4D292333EC4-7DF2-4B9F-A7BF-114B75EE0347chevron_thin_rightchevron-downchevron-firstchevron-lastchevron-leftchevron-nextchevron-prevchevron-right582A3CB2-04DA-4E39-837D-58C0907011FD582A3CB2-04DA-4E39-837D-58C0907011FDchevron-upA659D4DE-32ED-45A3-A6C5-A48FFE2B488D75140C12-4E5F-4759-9FD3-4300BCD98B0CB69DB86E-0DDE-4383-BD92-653067C2563303A7445C-E555-4556-9278-5815BF71C9AF16DD793C-5D61-45BF-AFAF-6DE315DB19D01A6A983E-3DA3-4A07-ACA8-60B780BA8F5Bsearch-bigD9E58768-0281-47D1-8191-45C7CE673AF893DB4080-7C8D-467D-8E27-6ECB71C8D144C6DE3A5E-B153-4D9B-9D7B-F226C80BCB9A1D118CCB-65D4-4236-8317-A87D534DDCA8001646AA-7655-4585-ADCC-738ED6F09280
2024. 09. 15. vasárnap
  -  Enikő, Melitta
0-24

Konyhasarok: Olasz ízek egy tálban – Mozzarella és paradicsom sütőben

2024. szeptember 03.

Könnyen elérhető, szezonális zöldségeink közül az egyik legjobban kombinálható alapanyaggal hoztunk egy kiváló receptet.

A paradicsomnak számos pozitív egészségre gyakorolt hatása ismert. Tisztítja a vért és óv a vérrögök kialakulása ellen, valamint csökkenti a stroke és szívbetegségek kialakulásának kockázatát és a magas vérnyomásra is kedvezően hat. Jótékony, stabilizáló hatással van a vércukorszintre, így a cukorbetegség megelőzésében is fontos szerepe van.

Paradicsomszószban sült mozzarella

Hozzávalók:

2 fej vöröshagyma
500 g érett paradicsom
1 teáskanál cukor
2 evőkanál balzsamecet
Só, bors ízlés szerint
4 golyó mozzarella
4 szelet pirítós
Olívaolaj
Zöldfűszerek (pl. bazsalikom, oregánó)

Elkészítés:

A paradicsomos alap: Melegítsünk olajat egy serpenyőben, és pirítsuk meg a finomra vágott hagymát. Adjuk hozzá a felaprított paradicsomot és a cukrot. Pár percig pirítsuk együtt.

Ízesítés: Öntsük a paradicsomos keverékhez a balzsamecetet, majd fűszerezzük sóval és borssal. Lassú tűzön főzzük körülbelül 10 percig.

A mozzarella előkészítése: A mozzarellát konyhai papírtörlővel itassuk meg, hogy eltávolítsuk a felesleges nedvességet.

Összeállítás és sütés: Osszuk el a paradicsomos szószt 4 tűzálló tálba. Tegyünk mindegyikre egy-egy mozzarellát. Toljuk a tésztát 200 fokos sütőbe 12 percre, vagy amíg a mozzarella megolvad.

Tálalás: Tálaljuk a sütőből kivett ételt pirítóssal, és locsoljuk meg olívaolajjal. Szórjuk meg friss zöldfűszerekkel és őrölt borssal.

Tipp: Friss bazsalikommal díszítve még intenzívebb lesz az olasz ízvilág.

A legfontosabb: „A főzés könnyű fejet, nyitott lelket és meleg szívet kíván.” /Paul Gauguin/

Képek forrása: pexels.com, mindmegette.hu