Konyhasarok: Olasz ízek egy tálban – Mozzarella és paradicsom sütőben
Könnyen elérhető, szezonális zöldségeink közül az egyik legjobban kombinálható alapanyaggal hoztunk egy kiváló receptet.
A paradicsomnak számos pozitív egészségre gyakorolt hatása ismert. Tisztítja a vért és óv a vérrögök kialakulása ellen, valamint csökkenti a stroke és szívbetegségek kialakulásának kockázatát és a magas vérnyomásra is kedvezően hat. Jótékony, stabilizáló hatással van a vércukorszintre, így a cukorbetegség megelőzésében is fontos szerepe van.
Paradicsomszószban sült mozzarella
Hozzávalók:
2 fej vöröshagyma
500 g érett paradicsom
1 teáskanál cukor
2 evőkanál balzsamecet
Só, bors ízlés szerint
4 golyó mozzarella
4 szelet pirítós
Olívaolaj
Zöldfűszerek (pl. bazsalikom, oregánó)
Elkészítés:
A paradicsomos alap: Melegítsünk olajat egy serpenyőben, és pirítsuk meg a finomra vágott hagymát. Adjuk hozzá a felaprított paradicsomot és a cukrot. Pár percig pirítsuk együtt.
Ízesítés: Öntsük a paradicsomos keverékhez a balzsamecetet, majd fűszerezzük sóval és borssal. Lassú tűzön főzzük körülbelül 10 percig.
A mozzarella előkészítése: A mozzarellát konyhai papírtörlővel itassuk meg, hogy eltávolítsuk a felesleges nedvességet.
Összeállítás és sütés: Osszuk el a paradicsomos szószt 4 tűzálló tálba. Tegyünk mindegyikre egy-egy mozzarellát. Toljuk a tésztát 200 fokos sütőbe 12 percre, vagy amíg a mozzarella megolvad.
Tálalás: Tálaljuk a sütőből kivett ételt pirítóssal, és locsoljuk meg olívaolajjal. Szórjuk meg friss zöldfűszerekkel és őrölt borssal.
Tipp: Friss bazsalikommal díszítve még intenzívebb lesz az olasz ízvilág.
A legfontosabb: „A főzés könnyű fejet, nyitott lelket és meleg szívet kíván.” /Paul Gauguin/
Képek forrása: pexels.com, mindmegette.hu