fbpx
quotescamera408D8217-1508-42F1-8C7C-9B81D4D48B57BF2C6754-57F9-416E-81DD-671EE8AD8D71DD13BF45-FD0E-4F5E-BCB8-EE0968EEB4D2DD13BF45-FD0E-4F5E-BCB8-EE0968EEB4D292333EC4-7DF2-4B9F-A7BF-114B75EE0347chevron_thin_rightchevron-downchevron-firstchevron-lastchevron-leftchevron-nextchevron-prevchevron-right582A3CB2-04DA-4E39-837D-58C0907011FD582A3CB2-04DA-4E39-837D-58C0907011FDchevron-upA659D4DE-32ED-45A3-A6C5-A48FFE2B488D75140C12-4E5F-4759-9FD3-4300BCD98B0CB69DB86E-0DDE-4383-BD92-653067C2563303A7445C-E555-4556-9278-5815BF71C9AF16DD793C-5D61-45BF-AFAF-6DE315DB19D01A6A983E-3DA3-4A07-ACA8-60B780BA8F5Bsearch-bigD9E58768-0281-47D1-8191-45C7CE673AF893DB4080-7C8D-467D-8E27-6ECB71C8D144C6DE3A5E-B153-4D9B-9D7B-F226C80BCB9A1D118CCB-65D4-4236-8317-A87D534DDCA8001646AA-7655-4585-ADCC-738ED6F09280
2024. 06. 20. csütörtök
  -  Rafael
Vásárhely

Újabb gasztro-forradalom Vásárhelyen a Népkertiben: Kövön sült pizza-szendvics, ezt ki ne hagyd!

2024. május 23.

A hagyományos nápolyi pizza, a szendvics és a hamburger triumvirátusából született meg a kövön sült pizza-szendvics a Népkertiben, azaz a Panuozzo, amit jelenleg már 4 ízben is megkóstolhatunk, reggelire és ebédre is!

Hódmezővásárhelyen a legelső hely volt a Népkerti, ahol hagyományos nápolyi pizzát lehetett kapni. A 72 órán át érlelt kovászos tészta, a minőségi olasz alapanyagok házasságából született könnyed ízbombák nagy sikert arattak a vendégek és vásárlók körében, a közelmúltban pedig tovább bővítették a gasztronómiai kínálatot. Fehér Erika konyhafőnöknek köszönhetően Panuozzo-t is kaphatunk, reggelire és ebédre is formálva.

A Panuozzo is egy hagyományos olasz étel, de ezt néhol saját – azaz magyarosabb – szájízre szabva (például a grillező mesterek egyik kedvencével, a lilahagyma lekvárral is)  – alkották meg, 4 ízben.

Fehér Erika, a Népkerti Pizzéria konyhafőnöke új specialitásukkal kapcsolatban kiemelte, a tésztája ugyanaz, mint a pizzájuké, azaz hosszú érlelésű, (72 órán át) érlelt kovászos tészta, ami nemcsak rendkívül ízgazdaggá teszi mind a pizzát, mind a mostani új finomságot, de könnyen emészthetővé is.

A Népkerti konyhafőnökével való találkozást isteni szerencseként könyvelte el egyébként annak idején Daru Árpád üzemeltető, aki mindenképpen szeretett volna helyi termelőktől származó alapanyagokból valamilyen ételkínálatot. Erika éppen ilyen volt, bio zöldségeket termelt és azokból zöldségkrémeket készített, de hobbija volt már akkor  – elmondása szerint nyakig benne volt – a nápolyi pizza-készítésben. A két ember egymásra talált, így lett Erika a Népkerti konyhafőnöke, akinek köszönhetően itt kóstolhattunk először igazi nápolyi pizzát, ami a mai napig friss, minőségi olasz alapanyagokból készül.

A jó pizza és a jó nápolyi pizza a tészta és a feltét arányából adódik. Vékony tésztás, kovászos, hosszú érlelésű tésztával dolgozunk, rá friss, minőségi, olasz alapanyagok kerülnek. Nem szabad, hogy sok legyen a feltét, hiszen a tészta vékony, eláztatná, ha rengeteg feltét kerülne rá! Ennek a kettőnek a harmóniája adja azt, hogy igazán kijöjjenek az ízek

– részletezte Fehér Erika a Rádió7 Közös nevező műsorában.

Mint fentebb írtuk, a Népkerti nápolyi pizzája nagy sikert aratott, de a konyhafőnök a közelmúltban bővítésre ösztökélte az üzemeltetőt, Daru Árpádot. Így születetett meg a Panuozzo.

És hogy mi is ez pontosan?

Egy olyan olasz étel, amit neked is ki kell próbálni!

„Ugyanabból a tésztából készül, mint a pizzánk, azaz hosszú érlelésű, kovászos tésztából, de kétszer sütjük. Egyszer megsütjük, szétvágjuk, majd meg-és betöltjük mindenféle földi jóval, összesütjük újra és összecsukjuk” – részletezte a konyhafőnök. Hozzátette, a felvetésében szempont volt az is, hogy még inkább elmozduljanak az egészségesebb táplálkozás felé, míg a pizzákat eddig is friss salátával „szórták” (példuál rukkola) meg, ha éppen olyan fajtát kért a vendég vagy a megrendelő, addig a panuozzoba több zöldséget lehet beletenni, sok-sok friss zöldfűszerrel körítve.

Jelenleg 4 féle ízben kapható, de Daru Árpád elmondása szerint már további 6 ízben gondolkodnak.

Addig is két idősávban fogyaszthatjuk a Panuozzokat, reggel 7 és 11 óra között, ez a reggelire szabott verzió, majd egy tartalmasabbat kaphatunk, 11 és 15 óra között, utána pedig a nápolyi pizza az úr, de ha kellőképpen „kitapasztalták” ezt a ránézésre is isteni étket, a terveik szerint nyáron már a pizza mellett, azaz délutántól estig lehet kapni ezeket is.

A 4 jelenlegi ízvilág, típus:

  • Bolognai Panuozzo, ami a házi bolognai ragu a tépett marhahús és a mozzarella összhangjára épül
  • Gorgonzo Panuozzo a gorgonzolától a zöldfűszeres csirkemelltől és a konfitált paradicsomtól lett fantasztikus
  • Carbonara Panuozzo, aminek a pirított bacon, a grillezett csirkemell, a sült lilahagyma és konfitált fokhagyma adja meg a karakterét
  • Szicíliai Panuozzoban pedig a pulled pork a cheddar és a dijoni mustáros szósz dominál

Szerkesztőségünk néhány tagja már górcső alá is vette a Panuozzokat, maradéktalanul elégedettek voltak és persze nagyon jól is laktak a tartalmas, minőségi ebéddel.

Kóstoljátok meg Ti is, irány a Népkerti! 🙂 Vagy rendeld meg például a Népkerti oldalán, vagy telefonon.

Ami pedig a pizzákat illeti, Daru Árpád üzemeltető és Fehér Erika konyhafőnök „megsúgták”, heti, kétheti és havi ajánlatokkal is készülnek a nyár folyamán.

További részletek, aktuális akciók és persze aktuális programok Vásárhely voltaképpen legszínesebb programokat felvonultató közösségi helyéről ITT találunk.

x