fbpx
quotescamera408D8217-1508-42F1-8C7C-9B81D4D48B57BF2C6754-57F9-416E-81DD-671EE8AD8D71DD13BF45-FD0E-4F5E-BCB8-EE0968EEB4D2DD13BF45-FD0E-4F5E-BCB8-EE0968EEB4D292333EC4-7DF2-4B9F-A7BF-114B75EE0347chevron_thin_rightchevron-downchevron-firstchevron-lastchevron-leftchevron-nextchevron-prevchevron-right582A3CB2-04DA-4E39-837D-58C0907011FD582A3CB2-04DA-4E39-837D-58C0907011FDchevron-upA659D4DE-32ED-45A3-A6C5-A48FFE2B488D75140C12-4E5F-4759-9FD3-4300BCD98B0CB69DB86E-0DDE-4383-BD92-653067C2563303A7445C-E555-4556-9278-5815BF71C9AF16DD793C-5D61-45BF-AFAF-6DE315DB19D01A6A983E-3DA3-4A07-ACA8-60B780BA8F5Bsearch-bigD9E58768-0281-47D1-8191-45C7CE673AF893DB4080-7C8D-467D-8E27-6ECB71C8D144C6DE3A5E-B153-4D9B-9D7B-F226C80BCB9A1D118CCB-65D4-4236-8317-A87D534DDCA8001646AA-7655-4585-ADCC-738ED6F09280
2024. 05. 30. csütörtök
  -  Janka, Zsanett
Vásárhely

Minőség és házias ízek: ez a PizzaHáz Vásárhely!

2024. április 24.

Mennyei frissensültek, isteni pizzák, sültestélak, hamburgerek, A’la carte és napi menü. Csak néhány elem abból a repertoárból, amit megtalálunk a PizzaHáz Vásárhelynél. Szilágyi Melinda és Kucsera László családi vállalkozása új néven, de a megszokott minőségben és házias ízekkel dolgozik, és folyamatosan igyekszik megújulni a régi kedvencek megtartása mellett.

Családi vállalkozás keretében, menüfőzéssel indítottak még 2010-ben, csak kiszállításra. Két féle menüjük volt, A és B, kétféle levessel és extra menüket is kínáltak. Gyorsan megszerették őket, a házias ízeiket, egyre nagyobb lett a vendégkörük és ezzel egyidejűleg nőtt a vendégeik igénye más ételekre is. Így aztán, mivel a konyha adott volt, a szükséges eszközök is megvoltak, jött a pizza, a sültestál, a hamburger. Bizonyára olvasóink is találkoztak már akkor az akkori nevükkel – mi egyébként nemcsak, hogy találkoztunk, rendszeresen rendeltünk is tőlük -, Kölcsey Menüfaló néven tevékenykedtek. Hamar kinőtték magukat a helyből, köszönhetően a nagy népszerűségüknek, jött is egy lehetőség, hogy éttermet béreljenek. Itt helybenfogyasztási lehetőség is volt már, Manófaló Gyorsétteremként működve is főztek, sütöttek és szolgálták ki a betérőket szívvel-lélekkel.

Nagy választék várta a helyben fogyasztani kívánókat – persze volt elvitelre is lehetőség -, a napi menü mellett rengeteg ételből tudtak választani a vendégek, többek között rántott ételekből, egyéb frissensültekből, főzelékekből.

A COVID azonban megváltoztatta a dolgokat a családi vállalkozás életében, ahogyan sok más vendéglátással foglalkozóét is. Egyre többen főztek inkább otthon, vagy csak kiszállításra kértek ételt.

„Döntenünk kellett akkor, a családunk fenntartása volt a legfontosabb, és akkoriban jött egy jónak tűnő ajánlat a Manófaló Gyorsétteremre. Más kezdte üzemeltetni, bár sokáig még összekötöttek bennünket a névvel. Mára egyébként ez a vendéglátó egység bezárt. Mi pedig egy teljesen új helyen újranyitottunk, teljesen családi vállalkozásként folytatva” – mesélte Szilágyi Melinda és Kucsera László a Rádió7 Közös nevezőjében.

Hozzátették, mivel nagyobb volumenű rendezvényekre is főznek-sütnek, akár lakodalmakra is – 200-300 főig vállalják az ételek elkészítését – beugrós segítséget persze alkalmaznak, köztük olyanokat, akikkel korábban is együtt dolgoztak. Egyébként fesztiválokra, falunapokra is mennek, és ilyenkor is mindig precíz egyeztetés előzi ezt meg, mire lenne igény, milyen helyi sajátosságokat kérnek esetleg.

„Deszkre például minden évben megyünk, itt a szerb ételek a közkedveltek, a csevap, az ajvár, így ide ilyeneket készítünk” – mondta Kucsera Zoltán.

De visszatérve a „régiúj” vállalkozásukra, PizzaHáz Vásárhely néven folytatták a közelmúltban tevékenységüket és a minőség, valamint a házias íz most is alap náluk. Van napi menüjük, ezt igyekeznek változatosan összeállítani, az eddigi tapasztalatok szerint igen nagy sikerrel. A jó menüsor titka a változatosság és állandósság egyensúlya szerintük, így aztán mindig van a heti kínálatban főzelék, rakott étel és tokány is, és ugyanúgy, mint korábban, A és B menüvel és két féle levessel készülnek. Extra menüik is vannak. Csak kiszállításra, visszakanyarodván a kezdetekre.

Emellett pizzák széles választéka, sültestálak, hamburgerek és A’ la carte ételek is a repetoárt képezik, de vannak tészták, saláták és desszertek is.

Apropó pizza, Kucsera László ezzel kapcsolatban kiemelte, egy régi, jól bevált receptet követnek mind a mai napig, egyik barátjától kapta és tőle tanulta meg és ezt a pizzát készítették az előző helyeken is. Friss élesztővel dolgoznak, saját tésztával, és 26 féle pizzát kínálnak 26-os, 32-es és családi (60-as) méretben.

„Sok-sok éves tapasztalataink alapján itt Vásárhelyen a gazdag feltétes, sok húsos pizzát szeretik, így az ilyen fajták is helyet kapnak a 26 féle között bőségesen” – tette még hozzá Kucsera László.

Folyamatosan hirdetnek akciókat is pizzákra, sültestálakra, hamburgerekre, ezeket sok-sok éve szeretik a tőlük rendelők.

Csak kiszállítással foglalkoznak tehát, telefonon, és Wolt-on is lehet tőlük rendelni.

A Facebookon megtaláljuk a teljes étlapot, a heti aktuális menüajánlatukat és persze az aktuális akciókat is.

Készpénzen kívül lehet futáruknál SZÉP kártyával, bankkártyával és az új Rewin utalvánnyal/kártyával is fizetni.

Mint fentebb írtuk, nagyobb rendezvényeket is vállalnak, akár kiszállítással, akár – ha van lehetőség – ott, helyben megfőzve-sütve a gondosan előkészített alapanyagokat.

X