A vásárhelyi Marcipán és a Tücsök szakemberei most éppen Cipruson tanulnak
Bokor Csanád és Benczur Sándor Nicosiában sajátítják el többek között az édes, fahéjjal és ánizzsal készült hagyományos ciprusi kenyér készítését az iparkamara Ecotours programjának részeként.
Készül a hagyományos ciprusi édes kenyér fahéjjal és ánizzsal. Ecotours projektünk résztvevői – Marcipán Cukrászda, Art Hotel Szeged, Tücsök – ma is új tudással gyarapodtak Ciprus fővárosában.
Csongrád-Csanádi Kereskedelmi és Iparkamara az ECOTOURS nemzetközi konzorciumának tagjaként pályázati felhívást tett közzé turisztikai még 2023-ban KKV-k számára, támogatást biztosítva a körkörös, zöld és fenntartható turisztikai célponttá váláshoz. A projekt keretében a nyertes pályázók tanácsadáshoz, és fenntarthatósági tanúsítvány megszerzéséhez kapnak pénzügyi támogatást, valamint lehetőségük nyílik nemzetközi tanulmányúton való részvételre is. Pályázat beadására május 10. és augusztus 10. között volt lehetőség. A program tavaly augusztusban indult és 2025 februárjáig tart. A projekt részeiként a résztvevőknek lehetőségük nyílik 80 óra tanácsadásra és coachingra a körkörös üzletfejlesztéshez, fenntarthatósági tanácsadásra és tanúsításra, támogatásra egy körkörös ökoturisztikai útvonal kialakításához, részvételre az innovációs versenyen, illetve félidőben, azaz jelenleg is, részvételre legalább egy nemzetközi tanulmányúton.
Ennek keretében több vármegyei szakember mellett a Marcipán Cukrászda és a Tücsök Étterem vezetői, Benczur Sándor és Bokor Csanád a ciprusi fővárosban sajátítja el egy másik gasztrokultúra legjelesebb fogásait – értesült portálunk.