Tarolt a Szentesi Lecsófesztiválon a Vásárhelyi Ízök Fesztiválcsapata!
Már többször indult a Szentesi Lecsófesztivál lecsófőző-versenyén a Vásárhelyi Ízök Fesztiválcsapata, és sok különdíjat bezsebeltek, de idén megkapták az ezüstérmet! Azték és mexikói ízvilágú lecsójukért érdemelték ki a második helyezést!
És hogy mit is takar az azték és a mexikói ihletésű és ízvilágú lecsójuk?
Csáki Zsolt, a Vásárhelyi Ízök Fesztiválcsapat csapatkapitánya lapunknak elmondta, a mexikóiba kukorica, burgonya, bab és sütőtök is került, valamint kolbászhús, az aztékba pedig nyúlhúst használtak és nem maradt ki belőle a zöldbab sem, no meg a nyers avokádó!
Mindkettőt volt szerencsénk megkóstolni, egyedi és különleges volt, aki az édeskés ízvilágot kedveli ennél az ételnél, annak biztos hogy 10/10-es volt, a benne lévő sütőtök és paradicsom ugyanis kellemes édes milliőt adott, a fűszeres kolbász viszont tökéletes harmóniát alkotott az édessel.
A mexikói, a fűszeres kolbászhússal
A nyúlhúsos egészen páratlan, ez sósra volt hangolva, és az omlós hús, valamint a zöldségek egyízbombát hoztak létre.
Az azték nyúlhúsos
Csáki Zsolt és csapata rendkívül boldog volt a 2. helyezésért, a hatalmas fakanállal végig is meneteltek az eredményhirdetés után a „főzős lecsó” utcán. 250 lecsó közül lett az övék a második!
Az eredményhez gratulált nekik Farkas Sándor miniszterhelyettes, Szentes és Csongrád országgyűlési képviselője is.
A Szentesi Lecsófesztiválról egy hangulatmozaikot már adtunk Olvasóinknak sok-sok képpel együtt, erről ITT olvashatnak, de beszámolóink ezzel nem értek véget, a szentesi Bartha János Kertészeti Technikum és Szakképző Iskola csapata is jelen volt, méghozzá nyolc lelkes tanulójukkal főztek a tanárok és az igazgató is. Monoki Mariannal, az iskola igazgatójával és Nagy János oktatóval is beszélgettünk a finomságukról.
Erről is hamarosan olvashatnak hírportálunkon!