quotescamera408D8217-1508-42F1-8C7C-9B81D4D48B57BF2C6754-57F9-416E-81DD-671EE8AD8D71DD13BF45-FD0E-4F5E-BCB8-EE0968EEB4D2DD13BF45-FD0E-4F5E-BCB8-EE0968EEB4D292333EC4-7DF2-4B9F-A7BF-114B75EE0347chevron_thin_rightchevron-downchevron-firstchevron-lastchevron-leftchevron-nextchevron-prevchevron-right582A3CB2-04DA-4E39-837D-58C0907011FD582A3CB2-04DA-4E39-837D-58C0907011FDchevron-upA659D4DE-32ED-45A3-A6C5-A48FFE2B488D75140C12-4E5F-4759-9FD3-4300BCD98B0CB69DB86E-0DDE-4383-BD92-653067C2563303A7445C-E555-4556-9278-5815BF71C9AF16DD793C-5D61-45BF-AFAF-6DE315DB19D01A6A983E-3DA3-4A07-ACA8-60B780BA8F5Bsearch-bigD9E58768-0281-47D1-8191-45C7CE673AF893DB4080-7C8D-467D-8E27-6ECB71C8D144C6DE3A5E-B153-4D9B-9D7B-F226C80BCB9A1D118CCB-65D4-4236-8317-A87D534DDCA8001646AA-7655-4585-ADCC-738ED6F09280
2024. 12. 12. csütörtök
  -  Gabriella
Térség

Örömteli közös-főzés: együtt készítette a lecsót a Bartha János Technikum nyolc lelkes tanulója, tanárok és az igazgató is Szentesen

2023. szeptember 04.

A hétvégén rendezték meg 22. alkalommal a Szentesi Lecsófesztivált, a méltán közkedvelt igazi magyar étel Dél-Alföldi fellegvárában, amelynek köponti eseménye ez alkalommal is a lecsófőző-verseny volt, 250 borgácsban rotyogott a finomság. A Bartha János Kertészeti Technikum és Szakképző Iskola is nevezett egy csapattal: diákok, tanárok és Monoki Mariann, az intézmény igazgatója is a formáció tagjai között volt.

„Óriási öröm, hogy együtt főzhettünk, és nagyon sok szülő és a főzésben részt nem vevő tanárunk látogatott el hozzánk és kóstolta meg a lecsónkat. Nagyon jó hangulat kerekedett mind a főzés, mind a közös étkezés során” – nyilatkozta lapunknak Monoki Mariann, Alföldi Agrárszakképzési Centrum Bartha János Kertészeti Technikum és Szakképző Iskola igazgatója.

Nagy János oktató volt az egyik koordinátor, természetesen kifaggattuk, mi került a magyarok egyik kedvenc ételébe.

„Úgy főztük meg, mint annak idején a nagyszüleink. Hagyma, paprika, paradicsom, valamint füstölt és lecsókolbász került az ételünkbe, illetve tarhonya. Fűszerként sót, borsot, vegetát, némi cukrot használtunk”– részletezte Nagy János.

Kiemelte, 8 lelkes diák dolgozott a lecsón, nagyon szépen segítették végig a munkálatokat és nekik köszönhető, hogy ennyire finom lett a végeredmény.

Kaptunk kóstolót is, istenit alkottak!

Kapcsolódó

Kétszázötven bográcsban rotyogott a lecsó Szentesen (galéria)

Ha azt mondjuk Szentes, szinte biztos, hogy elsőként a lecsó ugrik be majdnem mindenkinek. A rendkívül népszerű "magyarikum" fellegvára volt a Dél-Alföldi város két napon át, amit idén is a lecsófőzőverseny koronázott meg.

Kapcsolódó

Tarolt a Szentesi Lecsófesztiválon a Vásárhelyi Ízök Fesztiválcsapata!

Már többször indult a Szentesi Lecsófesztivál lecsófőző-versenyén a Vásárhelyi Ízök Fesztiválcsapata, és sok különdíjat bezsebeltek, de idén megkapták az ezüstérmet! Azték és mexikói ízvilágú lecsójukért érdemelték ki a második helyezést.