Örömteli közös-főzés: együtt készítette a lecsót a Bartha János Technikum nyolc lelkes tanulója, tanárok és az igazgató is Szentesen
A hétvégén rendezték meg 22. alkalommal a Szentesi Lecsófesztivált, a méltán közkedvelt igazi magyar étel Dél-Alföldi fellegvárában, amelynek köponti eseménye ez alkalommal is a lecsófőző-verseny volt, 250 borgácsban rotyogott a finomság. A Bartha János Kertészeti Technikum és Szakképző Iskola is nevezett egy csapattal: diákok, tanárok és Monoki Mariann, az intézmény igazgatója is a formáció tagjai között volt.
„Óriási öröm, hogy együtt főzhettünk, és nagyon sok szülő és a főzésben részt nem vevő tanárunk látogatott el hozzánk és kóstolta meg a lecsónkat. Nagyon jó hangulat kerekedett mind a főzés, mind a közös étkezés során” – nyilatkozta lapunknak Monoki Mariann, Alföldi Agrárszakképzési Centrum Bartha János Kertészeti Technikum és Szakképző Iskola igazgatója.
Nagy János oktató volt az egyik koordinátor, természetesen kifaggattuk, mi került a magyarok egyik kedvenc ételébe.
„Úgy főztük meg, mint annak idején a nagyszüleink. Hagyma, paprika, paradicsom, valamint füstölt és lecsókolbász került az ételünkbe, illetve tarhonya. Fűszerként sót, borsot, vegetát, némi cukrot használtunk”– részletezte Nagy János.
Kiemelte, 8 lelkes diák dolgozott a lecsón, nagyon szépen segítették végig a munkálatokat és nekik köszönhető, hogy ennyire finom lett a végeredmény.
Kaptunk kóstolót is, istenit alkottak!
Kétszázötven bográcsban rotyogott a lecsó Szentesen (galéria)
Ha azt mondjuk Szentes, szinte biztos, hogy elsőként a lecsó ugrik be majdnem mindenkinek. A rendkívül népszerű "magyarikum" fellegvára volt a Dél-Alföldi város két napon át, amit idén is a lecsófőzőverseny koronázott meg.
Tarolt a Szentesi Lecsófesztiválon a Vásárhelyi Ízök Fesztiválcsapata!
Már többször indult a Szentesi Lecsófesztivál lecsófőző-versenyén a Vásárhelyi Ízök Fesztiválcsapata, és sok különdíjat bezsebeltek, de idén megkapták az ezüstérmet! Azték és mexikói ízvilágú lecsójukért érdemelték ki a második helyezést.