fbpx
quotescamera408D8217-1508-42F1-8C7C-9B81D4D48B57BF2C6754-57F9-416E-81DD-671EE8AD8D71DD13BF45-FD0E-4F5E-BCB8-EE0968EEB4D2DD13BF45-FD0E-4F5E-BCB8-EE0968EEB4D292333EC4-7DF2-4B9F-A7BF-114B75EE0347chevron_thin_rightchevron-downchevron-firstchevron-lastchevron-leftchevron-nextchevron-prevchevron-right582A3CB2-04DA-4E39-837D-58C0907011FD582A3CB2-04DA-4E39-837D-58C0907011FDchevron-upA659D4DE-32ED-45A3-A6C5-A48FFE2B488D75140C12-4E5F-4759-9FD3-4300BCD98B0CB69DB86E-0DDE-4383-BD92-653067C2563303A7445C-E555-4556-9278-5815BF71C9AF16DD793C-5D61-45BF-AFAF-6DE315DB19D01A6A983E-3DA3-4A07-ACA8-60B780BA8F5Bsearch-bigD9E58768-0281-47D1-8191-45C7CE673AF893DB4080-7C8D-467D-8E27-6ECB71C8D144C6DE3A5E-B153-4D9B-9D7B-F226C80BCB9A1D118CCB-65D4-4236-8317-A87D534DDCA8001646AA-7655-4585-ADCC-738ED6F09280
2024. 02. 27. kedd
  -  Edina
0-24

Szalonna a fagyiban? Igen! Ez is kerül az idei nyár legkülönlegesebb fagyijába

2023. július 01.

A hagyományos fagylaltízek mellett egyre több cukrászda készít vendégcsalogató újdonságokat. Az idei szezon egyik ínyencségét, a túrós csusza fagyit a Duna Nyár 23 című magazinműsorában mutatták be.

A sztárvendégek, turisztikai ajánlók mellett idén is kulináris témákkal várja nézőit hétfőtől szombatig a Duna közkedvelt nyári magazinműsora. A Nyár 23 legutóbbi adásában édes élvezetekre csábították a nézőket: 2023 legújabb fagylaltíz trendjeit mutatták be a nézőknek.

A nyár legnépszerűbb desszertjét sokféle ízben kínálják a cukrászdák, a klasszikus felhozatal, mint például a vanília, csokoládé vagy eper mellett manapság egyre bátrabb ízkombinációkkal kápráztatják el a vendégeket. Damniczki Balázs élelmiszermérnök a szezon újdonságairól mesélt a Duna nyári műsorában.

„Az idei különlegességünk a túrós csusza fagyi, ami tulajdonképpen szinte ugyanolyan alapanyagokból készül, mint a népszerű magyar fogás. Van egy túróalap, amibe vanília és citromhéj helyett sót rakunk. Főzünk hozzá egy adag fodros kockatésztát, és pirított baconszalonnával megszórjuk a tetejét” – magyarázta a Nyár 23 adásában a szakember, aki kóstolót is adott a műsorvezetőknek, Somossy Barbarának és Forró Bencének.

A cukrászda vezetője hozzátette, a fagylaltízt eredetileg egy vicc ihlette, és bár megosztó, sokan kipróbálták már, és rajongói is akadnak.

„A cukrászdában természetesen nem váltotta ki a hagyományos ízeket, de a kísérletező kedvűek gyakran választják a másik érdekesség, a tejföl ízű fagyink mellett” – jegyezte meg Damniczki Balázs, aki az Év fagylajtja versenyen már számos díjat elnyert készítményeivel. Az ízfejlesztés folyamatos feladatuk, de azt megígérte a nézőknek, hogy olyan extrém ételeket, mint amilyen például a pacalpörkölt, biztosan nem próbálna meg fagylaltba önteni.

borítókép hirado.hu