fbpx
quotescamera408D8217-1508-42F1-8C7C-9B81D4D48B57BF2C6754-57F9-416E-81DD-671EE8AD8D71DD13BF45-FD0E-4F5E-BCB8-EE0968EEB4D2DD13BF45-FD0E-4F5E-BCB8-EE0968EEB4D292333EC4-7DF2-4B9F-A7BF-114B75EE0347chevron_thin_rightchevron-downchevron-firstchevron-lastchevron-leftchevron-nextchevron-prevchevron-right582A3CB2-04DA-4E39-837D-58C0907011FD582A3CB2-04DA-4E39-837D-58C0907011FDchevron-upA659D4DE-32ED-45A3-A6C5-A48FFE2B488D75140C12-4E5F-4759-9FD3-4300BCD98B0CB69DB86E-0DDE-4383-BD92-653067C2563303A7445C-E555-4556-9278-5815BF71C9AF16DD793C-5D61-45BF-AFAF-6DE315DB19D01A6A983E-3DA3-4A07-ACA8-60B780BA8F5Bsearch-bigD9E58768-0281-47D1-8191-45C7CE673AF893DB4080-7C8D-467D-8E27-6ECB71C8D144C6DE3A5E-B153-4D9B-9D7B-F226C80BCB9A1D118CCB-65D4-4236-8317-A87D534DDCA8001646AA-7655-4585-ADCC-738ED6F09280
2024. 04. 14. vasárnap
  -  Tibor
Szórakozás

11 éves kiskamasz is töltötte a kolbászt a Csúcsi Olvasókörben

2023. január 21.

Fokhagymaillat, pezsgő hangulat, kések-darálók, tüsténkedés – ez jellemezte a 6. alkalommal megrendezett Vásárhelyi Kolbászkészítő Fesztivált, amelyen 12 csapat versengett a legjobb címért szombaton délelőtt.

Megtelt a Csúcsi Olvasókör terme szombaton délelőtt, minden asztalra gondosan kihelyezték az eszközöket, az alapanyagok pedig csak arra vártak, hogy nekiessenek, amiből aztán ínycsiklandó sült kolbászt készítsenek.

6. alkalommal szervezték meg a népszerű Kolbászkészítő Fesztivált, ez alkalommal is 3 órájuk volt a csapatoknak, hogy feldolgozzák a kapott alapanyagokat, betöltsék és megsüssék.

A résztvevők a helyszínen húst, szalonnát kaptak és belet is, no meg kézi darálót is. Vagyis mindenki ugyanazokat az alapanyagokat kapta, annak feldolgozási technikája, fűszerezése viszont már a versenyzőktől függött.

A résztvevőket Benkő Zsolt, a Hódmezővásárhelyi Gazdasági Egyesület elnöke is köszöntötte, aki örömét fejezte ki, hogy ilyen sokan eljöttek.

A 4 tagú zsűri – Perényi János, Láda Lajos, Sós Miklós és Bíró János – folyamatosan már a munkálatok megkezdésekor körbe-járták az asztalokat, figyelték, melyik csapat hogy dolgozik és adott esetben tanácsokkal is ellátták a versenyzőket.

A start után nem telt el két perc sem, máris mennyei fűszerillatok lengték be a termet, fokhagyma, bors, kömény illat terjengett, a dolgos kezek jó hangulatban, de serényen ügyködtek. Aki közben megéhezett, a helyszínen ehetett almás és meggyes lepényt és természetesen igazi vásárhelyi túrós lepényt is – többek között.

A verseny legfiatalabb résztvevője Lantos Balázs volt, a Hódmezővásárhelyi Gazdasági Egyesület színeiben. A mindössze 11 éves kiskamasz örömmel és nagyon rutinosan segédkezett az alapanyagok felvágásában, majd a gyúrásban is, és azt követően a töltésben is kapott szerepet. Az egyesület egyébként 3. alkalommal vett részt a finom megmérettetésen, fehér kolbászt készítettek idén.

A legjobbak díjazásban is részesültek, és hirdettek füstölt termék kategóriát is, amelyet szintén külön díjaztak.

Az eredményeket hamarosan olvashatják, addig is jöjjön néhány ínycsiklandó kép a kolbásztöltelék-készítésről!

GALÉRIA

Kapcsolódó

Jó vagy sült kolbászban? Ott a helyed a vásárhelyi kolbászkészítő fesztiválon!

Január 21-én egy régebbi, nagyon közkedvelt gasztronómiai verseny tér vissza két év kihagyás után – ez a kolbászkészítő-és sütő fesztivál!