Különdíjas a Vásárhelyi Ízök Fesztiválcsapata és a vásárhelyi Vándorok Szentesen!
Csáki Zsolt gasztro-szervező vezetésével ismét tarolt a Vásárhelyi Ízök Fesztiválcsapata, görögös lecsójukkal nyűgözték le a zsűrit a 21. Szentesi Lecsófesztiválon. A szintén vásárhelyi Vándorok csapat pedig szintén különdíjat érdemelt ki, ők velős lecsóval varázsolták el az ítészeket.
Sokadik éve már, hogy a Vásárhelyi Ízök Fesztiválcsapata, részt vesz a nagy népszerűségnek örvendő lecsófesztiválon, és számos alkalommal értek el helyezést is.
„Egy gasztro-hidat szeretnénk képezni Vásárhely és Szentes között, és ez alkalommal nemzetközi ízek vásárhelyi módra volt a célkitűzésünk. Görög ihletésű lecsót készítettünk, mellé görög zene, görög hangulatot varázsoltunk a főzés alatt”
– osztotta meg lapunkkal Csáki Zsolt, a Vásárhelyi Ízök Feszitválcsapatának csapatkapitánya, aki természetesen részletezte is nekünk, mi rotyogott pontosan a bográcsokban náluk.
Kétféle görögös lecsót is készítettek vásárhelyi módra. Az egyiket tengerinek, a másikat szárazföldinek keresztelték el. A tengeribe kagyló került, ezt uborkás-kapros-mentás ízekkel egészítették ki,míg a szárazföldibe került olívabogyó, feta sajt, padlizsán és marhahúsgolyó is. Természetesen szigorúan a paradicsom-paprika-hagyma szentháromságához , – ez utóbbiról már írtunk korábban, amikor a lecsó fortélyairól faggattuk Csáki Zsoltot.
Csáki Zsolt még elmondta, rengetegen voltak idén is, de ez alkalommal talán rekordot is döntött a részvétel, több száz csapat lehetett ránézésre, akik két utcát töltöttek meg – a lecsófesztiválról kollégánk is tudósított, sok sok fotót is készített a jó hangulatú eseményről.
6 csapatot díjaztak egyébként, ők pedig a Különdíjat érdemelték ki, amire természetesen nagyon büszke.
Ahogyan egyébként mi is! Szerkesztőségünk ezúton is gratulál a csapatnak az újabb kiváló eredményhez! Csakúgy, mint a szintén városunkat képviselő Vándorok csapatának, akik Soltész Bernadett vezényletével alkották meg szintén különdíjat kiérdemlő ételüket.
Rozsos Sándor, a csapat egyik tagja lapunknak elmondta, füstölt szalonna pirításával kezdték a főzést, majd erre egy hatalmas adag velő került.
Amikor ez elkészült, a velőt kiszedték és félre tették, és mehetett is bele a paprika-paradicsom-hagyma. A végén tették bele a korábban elkészített velőt. Sándor még elmondta, a Vándorok egy baráti csapat, kiváló volt a hangulat és nagyon jól érezték magukat. Gratulálunk nekik is!
És ne feledjük, a szabadföldi paradicsomnak most van igazán szezonja, ha eddig még nem, akkor itt az idő, hogy az egyik létező legjobban variálható ételt elkészítsük otthon. Ehhez egy korábbi interjúnkból is nyerhetnek tippeket, amelyeket szintén Csáki Zsolt adott hírportálunknak.
Vásárhelyi gasztro-szervező ínycsiklandó tippjei a lecsókészítéshez!
Egy igazi nyári szuperétel nyomába eredtünk Csáki Zsolt gasztro-szervező segítségével.