Paprika, paradicsom, hagyma, bogrács, füst, naná, hogy a Szentesi Lecsófesztivál – fotó galéria
Óriási érdeklődés övezte a XXI. Szentesi Lecsófesztivál, amelyen a Vásárhelyi Ízek Fesztiválcsapata is képviseltette magát, méghozzá nem is akármilyen ételekkel.
A hagyma, paprika és paradicsom egyik lecsókülönlegességből sem maradt ki, ám kinek jutna eszébe kagylóval megbolondítani azt? Természetesen a Vásárhelyi Ízek Fesztiválcsapatának, a csapat élén Csáki Zsolt főszakáccsal. Az idei lecsófesztiválra kétféle görög ízvilágot felvonultató lecsót készítettek. A tengeribe többek között kagyló is került, amelyet továbbá uborkás, kapros, mentás ízesítéssel tettek igazán különlegessé. A szárazföldi fantázia nevű lecsó legfőbb alapja a hagyma, paprika és paradicsom szenthármason túl a marhahúsgolyó volt, amelyet a csapat olivabogyóval és padlizsánnal dobott fel. Csáki Zsolt valamint azt is elárulta, hogy saját készítésű fűszerkeverékeket használt az ételek elkészítéséhez. Megkóstoltuk, ízlett!
Fotók: Bodrogi Attila