quotescamera408D8217-1508-42F1-8C7C-9B81D4D48B57BF2C6754-57F9-416E-81DD-671EE8AD8D71DD13BF45-FD0E-4F5E-BCB8-EE0968EEB4D2DD13BF45-FD0E-4F5E-BCB8-EE0968EEB4D292333EC4-7DF2-4B9F-A7BF-114B75EE0347chevron_thin_rightchevron-downchevron-firstchevron-lastchevron-leftchevron-nextchevron-prevchevron-right582A3CB2-04DA-4E39-837D-58C0907011FD582A3CB2-04DA-4E39-837D-58C0907011FDchevron-upA659D4DE-32ED-45A3-A6C5-A48FFE2B488D75140C12-4E5F-4759-9FD3-4300BCD98B0CB69DB86E-0DDE-4383-BD92-653067C2563303A7445C-E555-4556-9278-5815BF71C9AF16DD793C-5D61-45BF-AFAF-6DE315DB19D01A6A983E-3DA3-4A07-ACA8-60B780BA8F5Bsearch-bigD9E58768-0281-47D1-8191-45C7CE673AF893DB4080-7C8D-467D-8E27-6ECB71C8D144C6DE3A5E-B153-4D9B-9D7B-F226C80BCB9A1D118CCB-65D4-4236-8317-A87D534DDCA8001646AA-7655-4585-ADCC-738ED6F09280
2024. 12. 08. vasárnap
  -  Mária
Vásárhely

Elsők lettek, övék a vándorkupa, most már örökre! – a vásárhelyi Haspárti Team ismét nemzetközi versenyen tarolt

2022. augusztus 22.

A 10. Eszterházy Barokk Ételfőző Fesztiválon az „úri” kategóriában kápráztatta el Bihacsy László mesterszakács és csapata a zsűrit. Már negyedjére szerezték meg a vándorkupát, így az már örökre az övék marad. Figyelem, ínycsiklandó menüsor következik, mert a mesterszakácsot természetesen alaposan kifaggattuk, mit tálaltak ki.

Idén is 2 kategóriában lehetett nevezni a rendkívül színvonalas, nemzetközi versenyre: úri és csárdakonyha. A vásárhelyi Haspárti Team idén is az úri konyhában indult. a 9 fős csapat kitett magáért ezúttal is. Mint mindig, most is ott, helyben kellett mindent elkészíteni.

Íme a menü

Előételnek konfitált marhanyelvet, tokjai borban párolt libamájat és fügét tálalt a csapat pirított kenyéren. Ezt követte az ökoruszály leves, amelyben marhafarok, marhacsont és szeletelt marhanyak is helyet kapott, és természetesen sok-sok zöldség. Tetejére a tálaláskor félbe vágott füstölt fürjtojást tettek.

Főételük főúri bőséges sültestál volt, ezen egész bőrös sertéslapocka, töltött oldalas feltekerve, egész tarja, libacomb, libamell került. Köretnek ananászos cukkinis ragu készült. És vörösborban párolt lencse, kelkáposztalevélbe töltve és megsütve.

A halas részre ponty került, amelyet kukoricalisztben forgattak meg és úgy sütöttek ki, valamint egész harcsa, amelyet csőben megfüstöltek, és fokhagymás-tejfölös öntet került a tetejére.

A tál legtetejére pedig kardélre hányt, gyümölccsel töltött fürj, bacon szalonnába tekerve került

Desszertnek tejes pitét, vásárhelyi kapros-sós túrós lepényt, zserbó kockát, valamint meggyes és szilvás linzert készítettek.

Bihacsy László mesterszakács a versennyel kapcsolatban még elmondta, 10 csapat volt a kategóriájukban, nagyon szoros volt a verseny. Voltak főszakácsok, oktatók is. Az ország minden tájáról érkeztek, és még Ausztriából is a megmérettetésre.

A 6 tagú zsűri között pedig Bécs legújabb Extra Gold szállodájának főszakácsa, és az ausztriai nagykövetség egykori protokollséfje is helyet foglalt.

A Haspárti Team tehát ismét első lett, immáron negyedjére, így örökre övék a vándorkupa. Bihacsy László mesterszakács még elmondta, hercegi oklevelet is kapott, hiszen már 10 éve részt vesz ezen a versenyen.

Sajnos kisebb szomorúságról is be kell számolnunk, Bihacsy László visszavonul a versenyektől. Ez volt az utolsó nagy országos főzőverseny, amin indult. Rengeteg érem, kupa, és számtalan, Vásárhely hírnevét öregbítő eredményt ért el a hosszú évek során, azonban úgy döntött, csak helyi versenyeken fog indulni a közeljövőben.

Szerkesztőségünk gratulál a csapatnak a csodás teljesítményhez, és reméljük helyi sikereikről később is beszámolhatunk.