quotescamera408D8217-1508-42F1-8C7C-9B81D4D48B57BF2C6754-57F9-416E-81DD-671EE8AD8D71DD13BF45-FD0E-4F5E-BCB8-EE0968EEB4D2DD13BF45-FD0E-4F5E-BCB8-EE0968EEB4D292333EC4-7DF2-4B9F-A7BF-114B75EE0347chevron_thin_rightchevron-downchevron-firstchevron-lastchevron-leftchevron-nextchevron-prevchevron-right582A3CB2-04DA-4E39-837D-58C0907011FD582A3CB2-04DA-4E39-837D-58C0907011FDchevron-upA659D4DE-32ED-45A3-A6C5-A48FFE2B488D75140C12-4E5F-4759-9FD3-4300BCD98B0CB69DB86E-0DDE-4383-BD92-653067C2563303A7445C-E555-4556-9278-5815BF71C9AF16DD793C-5D61-45BF-AFAF-6DE315DB19D01A6A983E-3DA3-4A07-ACA8-60B780BA8F5Bsearch-bigD9E58768-0281-47D1-8191-45C7CE673AF893DB4080-7C8D-467D-8E27-6ECB71C8D144C6DE3A5E-B153-4D9B-9D7B-F226C80BCB9A1D118CCB-65D4-4236-8317-A87D534DDCA8001646AA-7655-4585-ADCC-738ED6F09280
2022. 08. 08. hétfő
  -  László
Vásárhely

Hogy jobban bírjuk a hőséget, keverjünk egy jó limonádét! Mutatunk pár spéci kombinációt!

2022. június 26.

A limonádé ezer és egy féleképpen variálható, ebben a rekkenő hőségben különösen jól tud esni. Kiváló szomjoltó – ha nem cukrozzuk – és tele van vitaminokkal, ha jól ügyeskedünk. Mutatunk pár alakbarát, majdnem zéró kalóriás frissítőt. És ne feledjük, hétfőtől hőségriasztás lesz érvényben, akár 38-39 fok is lehet! Fogyasszunk sok folyadékot!

Meggyes-cseresznyés-málnás kavalkád

Hozzávalók 4 személyre:

  • 3 liter víz (vagy szóda, ha bubisan szeretjük)
  • 20-25 dkg friss kimagozott megy – nem befőtt!
  • 20-25 dkg cseresznye kimagozva – nem befőtt
  • 10 dkg friss vagy fagyasztott málna
  • 5 citrom kifacsart leve, mehet bele egy kis lime is
  • jég
  • eritrit, vagy xilit ízlés szerint

Semmi más dolgunk nincs, mint a gyümölcsöket pürésíteni vagy csak szétnyomkodni, majd mehet hozzá a citromlé, a víz és az édesítő, no meg a jég. Keverjük alaposan össze! A gyümölcs az alján marad a végén, ezt később ki is kanalazgathatjuk, de a lényeg az íz, a meggy, a málna és a cseresznye íze szépen áttevődik a limonádéba. Ajánlott összekeverés után legalább 1-2 órát hagyni hűtőben érlelődni.

Pikáns szedres-mentás-lime-os

A menta az egyik legüdítőbb fűszer nyáron, szerintünk. Kiváló alapanyaga a limonádénak is, főleg a fanyar gyümölcsökkel működik.

Hozzávalók:

  • 3 liter víz (vagy szóda, ha bubisan szeretjük)
  • 20-25 dkg friss vagy fagyasztott szeder
  • 3 db lime
  • 2 citrom leve
  • egy csokor menta
  • eritrit, vagy xilit, vagy bármilyen folyékony édesítőszer

A mentát mozsárban összetörjük, vagy késsel felaprítjuk mint a petrezselymet. A szedret leturmixoljuk, ha nem szeretjük a magokat, akkor át is passzírozhatjuk szűrőn. Mehet bele a két féle citrom leve, majd a víz, és a menta. Hagyjuk állni hűtőben 1-2 órát!

Dinnyés-levendulás

Itt a levendula szezon és már dinnyét is kapni, ez a két alapanyag pedig kiválóan passzol egymáshoz, – görög és sárgadinnyével is remek a levendula – bátran próbáljuk ki!

Hozzávalók:

  • 3 liter víz
  • jég
  • friss görög dinnye mag nélkül, kb 50-60 dkg
  • 4 citrom leve
  • egy nagy marék lehetőleg friss levendula

A levendula háromnegyedét mozsárban törjük össze, vagy aprítsuk fel késsel. Adjuk hozzá a citrom levét, a leturmixolt dinnyét, a vizet. A maradék levendula majd díszítésnek kell. Hagyjuk ezt is állni 1-2 órán át.

Akinek nem elég édes, tehet bele édesítőszert.

Kellemes felfrissülést! 🙂

Fotók pixabay