Koronavírusban elhunyt szülők árváit támogatta a vásárhelyi Haspárti Team
Alföldi gulyást készítettek a Szolnoki Gulyásfesztivál jótékonysági főzésén.
2014-ben Bihacsy László mesterszakács főzte meg először az ország gulyását, azóta rendezik meg egyébként minden évben a jótékonysági főzést Szolnokon, a Gulyás Fesztivál nulladik napjaként.
Idén a COVID-ban elhunyt szülők árván maradt két kisgyermekének javára gyűjtöttek a főzéssel és összesen 10 csapat (köztük szerb, vajdasági és román) készítette a népszerű ételt, hogy aztán 700 forintos egységáron kínálják és a befolyó összegből az árván maradt kicsiket támogassák – osztotta meg lapunkkal Bihacsy Lászó.
Minden elfogyott egyébként, a Haspárti Team pedig alföldi gulyással kínálta a kilátogatókat. Ebben a zöldségek és sertéshús mellett volt burgonya és kézzel szaggatott galuska is, tudtuk meg.
A Gulyásfesztivál másik napján emellett első helyezést ért el a csapat sárgaborsó gulyásukkal, 50 csapat közül érdemelték ki az aranyat, mesélte Bihacsy László. „Senki sem főzött sárgaborsót, ezért is volt különleges a miénk, itt Hódmezővásárhelyen a sárgaborsó alap eleme az étkezéseknek és nagyon szereti az alföldi ember”– tette hozzá.
A Haspárti Teamnek ezúton is gratulálunk! A jótékonysági főzés végett pedig nagyon büszkék vagyunk rá, hogy Vásárhely is hozzájárult két árván maradt gyermek mindennapi megélhetéséhez.