quotescamera408D8217-1508-42F1-8C7C-9B81D4D48B57BF2C6754-57F9-416E-81DD-671EE8AD8D71DD13BF45-FD0E-4F5E-BCB8-EE0968EEB4D2DD13BF45-FD0E-4F5E-BCB8-EE0968EEB4D292333EC4-7DF2-4B9F-A7BF-114B75EE0347chevron_thin_rightchevron-downchevron-firstchevron-lastchevron-leftchevron-nextchevron-prevchevron-right582A3CB2-04DA-4E39-837D-58C0907011FD582A3CB2-04DA-4E39-837D-58C0907011FDchevron-upA659D4DE-32ED-45A3-A6C5-A48FFE2B488D75140C12-4E5F-4759-9FD3-4300BCD98B0CB69DB86E-0DDE-4383-BD92-653067C2563303A7445C-E555-4556-9278-5815BF71C9AF16DD793C-5D61-45BF-AFAF-6DE315DB19D01A6A983E-3DA3-4A07-ACA8-60B780BA8F5Bsearch-bigD9E58768-0281-47D1-8191-45C7CE673AF893DB4080-7C8D-467D-8E27-6ECB71C8D144C6DE3A5E-B153-4D9B-9D7B-F226C80BCB9A1D118CCB-65D4-4236-8317-A87D534DDCA8001646AA-7655-4585-ADCC-738ED6F09280
2024. 12. 06. péntek
  -  Miklós
Vásárhely

Száznál is több főzőcsapat közül taroltak a vásárhelyiek a Szentesi Lecsófesztiválon

2021. szeptember 07.

Bronzéremmel térhetett haza a Vásárhelyi Ízök Fesztiválcsapata a Jubileumi, 20. Szentesi Lecsófesztiválról.

Immár két évtizede, hogy szeptember elején, ha nem is a világ szeme, de az alföldi régióé biztosan, a Szentesen megrendezett lecsófesztiválra szegeződik. Így volt ez idén is, nagyon sokan látogattak ki a rendezvényre, és több mint 100 csapat versengett a legjobb lecsó címért.

Mint megtudtuk, a lecsó egy olyan étel, amit „ahány ház, annyi szokás” szerint készítenek, ki tojással, ki hússal, ki cukkinivel vagy tarhonyával, és még sorolhatnánk, de az vitathatatlan, hogy máig az egyik legnépszerűbb magyar étel. És egyben az egyik legkreatívabb is.

Az elmúlt hétvégén ismét rengetegen ragadtak fakanalat, hogy megmutassák lecsófőző tudományukat.

A Vásárhelyi Ízök Fesztiválcsapata pedig idén is tarolt. Több mint 100 csapatból a 3. helyen végeztek – mesélte büszkén lapunknak Csáki Zsolt, a vásárhelyi csapat kapitánya.

 „Fürjes-tarhonyás vásárhelyi lecsót készítettünk, amivel kiérdemeltük ezt a megtisztelő helyezést. Emellett  marhahúsgombócos mediterrán lecsót is készítettünk, ami szintén sikert aratott”

– mondta Csáki Zsolt, aki egyúttal háláját fejezte ki az őket támogatóknak, szurkolóiknak. Hozzátette, a vásárhelyi lecsóban a tarhonya és fürj mellett fontos szerepet kapott a füstölt, illetve a lecsókolbász no meg a fürjtojás is.

A csapattal a Vásárhelyi Ízök Fesztiválján is találkozhatunk majd, amelynek főzőversenyére egyébként mi magunk is jelentkezhetünk még egész szeptember 9-ig.

A csapatnak gratulálunk!