quotescamera408D8217-1508-42F1-8C7C-9B81D4D48B57BF2C6754-57F9-416E-81DD-671EE8AD8D71DD13BF45-FD0E-4F5E-BCB8-EE0968EEB4D2DD13BF45-FD0E-4F5E-BCB8-EE0968EEB4D292333EC4-7DF2-4B9F-A7BF-114B75EE0347chevron_thin_rightchevron-downchevron-firstchevron-lastchevron-leftchevron-nextchevron-prevchevron-right582A3CB2-04DA-4E39-837D-58C0907011FD582A3CB2-04DA-4E39-837D-58C0907011FDchevron-upA659D4DE-32ED-45A3-A6C5-A48FFE2B488D75140C12-4E5F-4759-9FD3-4300BCD98B0CB69DB86E-0DDE-4383-BD92-653067C2563303A7445C-E555-4556-9278-5815BF71C9AF16DD793C-5D61-45BF-AFAF-6DE315DB19D01A6A983E-3DA3-4A07-ACA8-60B780BA8F5Bsearch-bigD9E58768-0281-47D1-8191-45C7CE673AF893DB4080-7C8D-467D-8E27-6ECB71C8D144C6DE3A5E-B153-4D9B-9D7B-F226C80BCB9A1D118CCB-65D4-4236-8317-A87D534DDCA8001646AA-7655-4585-ADCC-738ED6F09280
2024. 12. 08. vasárnap
  -  Mária
Vásárhely

Elsők lettek, és ismét övék a vándorkupa! – a vásárhelyi Haspárti Team nemzetközi versenyen tarolt

2021. augusztus 19.

A 9. Eszterházy Barokk Ételfőző Fesztiválon az „úri” kategóriában kápráztatta el Bihacsy László mesterszakács és csapata a zsűrit.

Ők az „úri” kategóriában indultak (a másik a „csárdakonyha” volt), és menüjüket szabad tűzön kellett elkészíteni.

„Nemzetközi megmérettetés volt, többek között Ausztriából és Székesfehérvár mellől is érkeztek csapatok. Nekünk a legnagyobb kihívást a sültek elkészítése jelentette, de megszereztük az aranyérmet és ezzel együtt immár harmadik alkalommal a vándorkupát is” – mesélte lapunknak László a Fertődön megrendezett versenyről.

És hogy a neves, mesterszakácsokból álló zsűrit mivel vették le a lábukról? Többféle sültet és gyümölcs köretet is készítettek többek között, juhtúrós puliszkát és vadkolbásszal töltött fürjet is (a vadhúst ott kapták, amit kötelező volt felhasználni).

De íme a teljes menüsor: (figyelem, étvágygerjesztő fogásokat olvashatunk)!

Előétel: libamáj Tokaji borban pácolva pirított kenyérágyon, füge, sajt

Leves:

Klotild hercegnő kedvence, Vegyes pikáns húsleves /tyúk, gyöngyös, sertés, marha, sódar /levesbetét/, borsó, főtt húsok, füstölt fürjtojás/

Főétel:

Főúri fenséges bőségtál: töltött tekert oldalas, konfitált szárnyas húsok, ínyenc töltött fürj kardélre hányva, kemencében sült borda, fűszeres hal zöldfűszer ágyon, haltepertő, hagymakarikák, köret: mézes sült gyümölcsök, ananászos, hagymás, szalonnás zelleres cukkini, párolt lila káposzta, juhtúros puliszka tejföllel szalonna kockákkal

Desszert:

őszibarackos-szilvás bögrés, meggyes napraforgó, tejes pite, zserbó

Kísérő:

az Antal pincészet borai

Bihacsy László még elmondta, rá, rájuk jellemzően a közeljövőben sem tétlenkednek, 21-én Kübekházán 350 adag babos káposztát főz meg, szeptember 18-án a 4. magyarok konyha világnapján – amely a 10. magyar világtalálkozó kiemelt rendezvénye – autentikus vásárhelyi ételekkel készül: galambleves reszelt tésztával, főtt galamb kirántva palacsintatésztában lesz a menü.

A csapatnak gratulálunk, további sok sikert kívánunk és köszönjük, hogy tovább öregbítették Hódmezővásárhely hírnevét!