A gyógynövények világában kalandoztak a gasztro-workshop résztvevői

A hódmezővásárhelyi Népművészti Tájházban szombaton délután került sor a Nyári Konyha gasztro-workshop háromrészes sorozatának záróeseményére, amely az etnobotanika, azaz népi növényismeret évszázados hagyományait elevenítette fel.
A helyi identitás és kohézió erősítése Hódmezővásárhelyen (TOP-6.9.2.-16-HM1-2017-00001) című projekt keretében megvalósult programsorozat korábbi találkozásain a kenyérsütés és az az élelmiszertartósítás hagyományos módszereiről szerezhettek elméleti ismereteket és gyakorlati tapasztalatokat a résztvevők, akik a záróeseményen a gyógynövények világával és alkalmazásával ismerkedtek.
A népi gyógyászat hiedelmeiről és jól bevált gyakorlati praktikáiról Terendi Viktória néprajzkutató tartott előadást, majd Kovácsné Felföldi Regina vezetésével ismerkedtek meg a workshop résztvevői azokkal az őshonos, a kiskertben is könnyen termeszthető gyógynövényekkel, amelyek a meghűléstől, a kisebb sebeken át, az emésztési problémákon keresztül, a stressz okozta kimerültségig sokféle panaszra kínálnak gyógyírt. Az interaktív délután folyamán a gyógyteakóstolás mellett a résztvevők elkészíthették saját teakeverékeiket is. A nyugalomért citromfüvet, a jobb memóriáért zsályát és rozmaringot, a méregtelenítésért pedig csalánt tehettek a teatasakokba.