quotescamera408D8217-1508-42F1-8C7C-9B81D4D48B57BF2C6754-57F9-416E-81DD-671EE8AD8D71DD13BF45-FD0E-4F5E-BCB8-EE0968EEB4D2DD13BF45-FD0E-4F5E-BCB8-EE0968EEB4D292333EC4-7DF2-4B9F-A7BF-114B75EE0347chevron_thin_rightchevron-downchevron-firstchevron-lastchevron-leftchevron-nextchevron-prevchevron-right582A3CB2-04DA-4E39-837D-58C0907011FD582A3CB2-04DA-4E39-837D-58C0907011FDchevron-upA659D4DE-32ED-45A3-A6C5-A48FFE2B488D75140C12-4E5F-4759-9FD3-4300BCD98B0CB69DB86E-0DDE-4383-BD92-653067C2563303A7445C-E555-4556-9278-5815BF71C9AF16DD793C-5D61-45BF-AFAF-6DE315DB19D01A6A983E-3DA3-4A07-ACA8-60B780BA8F5Bsearch-bigD9E58768-0281-47D1-8191-45C7CE673AF893DB4080-7C8D-467D-8E27-6ECB71C8D144C6DE3A5E-B153-4D9B-9D7B-F226C80BCB9A1D118CCB-65D4-4236-8317-A87D534DDCA8001646AA-7655-4585-ADCC-738ED6F09280
2024. 12. 06. péntek
  -  Miklós
Vásárhely24.com archívum

Kanadai viszki is ízesítette a lecsót Szentesen

2019. szeptember 08.

A magyaros étel fővárosa Szentes, pláne a fesztivál idején, amikor a főzők megpróbálkoznak a lehetetlennel: olyan lecsót készíteni, ami még nem volt – jegyzi meg a hírportál.

Idén több mint kétszázötven bográcsban rotyogott a kiadós finomság. Volt, aki a hagyományos vonalon mozgott, de az újítók is megmutatták magukat és csavartak az alaprecepten egyet. Az biztos, hogy ránézésre mind nagyon ízletesnek tűnt, legyen az egy hétköznapi kolbászos, tojásos vagy rizses lecsó, vagy a merészebb húsgombócos, csülkös vagy pörköltes, de a lecsóleves is ránk mosolygott a bográcsból, azt sült kolbásszal töltött palacsintával kínáltak – írja a lap.

Egy kedves fiatal pár például egy kis viszkin futtatta meg a hagymát, mielőtt a bográcsba került volna. Mészáros Emese és Mitchell Fogel Kanadában találkozott először, majd évekkel később Angliában sodorta őket egymás mellé az élet. Csaknem négy éve vannak együtt, a Lecsófesztiválon is közösen forgatták a fakanalat.

– Sokszor voltam már Szentesen, nagyon szeretem a várost. A magyar kajákat is imádom, a lecsónkba tarhonyát és kolbászt tettünk, a hagymát pedig kanadai viszkin készítettük elő, attól édesebb lesz

– avatta be a Délmagyart a műhelytitkokba Mitchell.

Forrás és fotók: delmagyar.hu