quotescamera408D8217-1508-42F1-8C7C-9B81D4D48B57BF2C6754-57F9-416E-81DD-671EE8AD8D71DD13BF45-FD0E-4F5E-BCB8-EE0968EEB4D2DD13BF45-FD0E-4F5E-BCB8-EE0968EEB4D292333EC4-7DF2-4B9F-A7BF-114B75EE0347chevron_thin_rightchevron-downchevron-firstchevron-lastchevron-leftchevron-nextchevron-prevchevron-right582A3CB2-04DA-4E39-837D-58C0907011FD582A3CB2-04DA-4E39-837D-58C0907011FDchevron-upA659D4DE-32ED-45A3-A6C5-A48FFE2B488D75140C12-4E5F-4759-9FD3-4300BCD98B0CB69DB86E-0DDE-4383-BD92-653067C2563303A7445C-E555-4556-9278-5815BF71C9AF16DD793C-5D61-45BF-AFAF-6DE315DB19D01A6A983E-3DA3-4A07-ACA8-60B780BA8F5Bsearch-bigD9E58768-0281-47D1-8191-45C7CE673AF893DB4080-7C8D-467D-8E27-6ECB71C8D144C6DE3A5E-B153-4D9B-9D7B-F226C80BCB9A1D118CCB-65D4-4236-8317-A87D534DDCA8001646AA-7655-4585-ADCC-738ED6F09280
2021. 07. 30. péntek
  -  Judit, Xénia
Promenad.hu archívum

Puncsos-mézes sütemény

2013. május 11.

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 25 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • 8 dkg porcukor
  • 2 evőkanál méz
  • 2 evőkanál tej
  • 5 dkg puha vaj, vagy margarin
  • 1 kávéskanál szalalkáli

A krémhez:

  • 3 csomag puncs ízű pudingpor
  • 7 dl tej
  • rum vagy rumaroma
  • 20 dkg vaj, vagy margarin
  • 20 dkg porcukor
  • A piskóta mártogatásához:
  • 2 dl presszókávé
  • rum
  • 20 dkg babapiskóta

A mázhoz:

  • 20 dkg porcukor
  • 3 evőkanál málnalé vagy piros színezék
  • 1 teáskanál citromlé
  • 2 evőkanál olvasztott vaj, vagy margarin

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, megfelezzük, és 2 db lapot sütünk (20 x 30 cm). 

A krémet elkészítjük, míg hűl a tészta. A tejet a pudinggal sűrűre főzzük a fele cukorral, a másik felét a vajjal habosra keverjük, és ha a puding kihűlt, a két elegyet összekeverjük krémes állagúvá a rummal együtt. 

A tésztára kenjük a fele krémet, és a babapiskótákat egyenként mártogatjuk a kávé-rum keverékébe, és sorba rakjuk a krémre. Pont kijön. A tetejére a krém másik felét kenjük, majd ráhelyezzük a második tésztát. Lenyomatjuk, és hűtőbe tesszük, amíg a mázat kikeverjük. 

A cukrot a színezékkel és a citromlével jól összekeverjük, és végül hozzáadjuk az olvasztott vajat. Elővesszük a hűtőből a sütit, és ráöntjük a mázat, majd kenőkéssel eligazítjuk. Hamar megköt, ezért gyorsan kell dolgozni vele. Hűtőben tartjuk tálalásig, 2 óra múlva fogyasztható.

Forrás: Mindmegette