quotescamera408D8217-1508-42F1-8C7C-9B81D4D48B57BF2C6754-57F9-416E-81DD-671EE8AD8D71DD13BF45-FD0E-4F5E-BCB8-EE0968EEB4D2DD13BF45-FD0E-4F5E-BCB8-EE0968EEB4D292333EC4-7DF2-4B9F-A7BF-114B75EE0347chevron_thin_rightchevron-downchevron-firstchevron-lastchevron-leftchevron-nextchevron-prevchevron-right582A3CB2-04DA-4E39-837D-58C0907011FD582A3CB2-04DA-4E39-837D-58C0907011FDchevron-upA659D4DE-32ED-45A3-A6C5-A48FFE2B488D75140C12-4E5F-4759-9FD3-4300BCD98B0CB69DB86E-0DDE-4383-BD92-653067C2563303A7445C-E555-4556-9278-5815BF71C9AF16DD793C-5D61-45BF-AFAF-6DE315DB19D01A6A983E-3DA3-4A07-ACA8-60B780BA8F5Bsearch-bigD9E58768-0281-47D1-8191-45C7CE673AF893DB4080-7C8D-467D-8E27-6ECB71C8D144C6DE3A5E-B153-4D9B-9D7B-F226C80BCB9A1D118CCB-65D4-4236-8317-A87D534DDCA8001646AA-7655-4585-ADCC-738ED6F09280
2021. 07. 30. péntek
  -  Judit, Xénia
Promenad.hu archívum

Mandulás-rumos süti

2012. március 31.


Hozzávalók:

  • 50 dkg darált keksz
  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg porcukor (ez ízlés szerint lehet kicsit kevesebb is)
  • 10 evőkanál forró tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 3 evőkanál kakaó
  • 1/2 csomag rumaroma
  • mandulaaroma (zöld)
  • 5-6 evőkanál baracklekvár
  • 10 dkk tortabevonó
  • 2-3 evőkanál étolaj

Elkészítés:

A darált kekszet, a margarint, a porcukrot, a tejet és a vaníliás cukrot egy tálban jól összedolgozzuk. Majd kétfelé osztjuk, és az egyik feléhez hozzákeverjük a kókuszreszeléket, a kakaóport és a rumaromát. Egy tepsibe vagy tálcára szétterítjük, és a tetejét megkenjük a lekvárral.Ezután a másik adag masszához hozzáadjuk a mandulaaromát, jól eldolgozzuk, hogy mindenütt egyformán zöldre színezze. Itt a mandulaaroma kettős szerepet kap, isteni marcipán íze lesz tőle a sütinknek, ráadásul zöldre színezi, amitől jól is néz ki. Ezt ráterítjük a baracklekvárral már megkent alsó rétegre. Célszerű kis adagokban a tenyerünkben lapítani és úgy rátenni, mert a lekváron csúszkálni fog. Végül a tortabevonót gőz fölött felolvasztjuk, ha kell, étolajjal lazítjuk, és a süteményt bevonjuk vele. Egy éjszakát pihentetjük hűvös helyen. Kis szeletekre vágva tálaljuk.

forrás: mindmegette.hu