fbpx
quotescamera408D8217-1508-42F1-8C7C-9B81D4D48B57BF2C6754-57F9-416E-81DD-671EE8AD8D71DD13BF45-FD0E-4F5E-BCB8-EE0968EEB4D2DD13BF45-FD0E-4F5E-BCB8-EE0968EEB4D292333EC4-7DF2-4B9F-A7BF-114B75EE0347chevron_thin_rightchevron-downchevron-firstchevron-lastchevron-leftchevron-nextchevron-prevchevron-right582A3CB2-04DA-4E39-837D-58C0907011FD582A3CB2-04DA-4E39-837D-58C0907011FDchevron-upA659D4DE-32ED-45A3-A6C5-A48FFE2B488D75140C12-4E5F-4759-9FD3-4300BCD98B0CB69DB86E-0DDE-4383-BD92-653067C2563303A7445C-E555-4556-9278-5815BF71C9AF16DD793C-5D61-45BF-AFAF-6DE315DB19D01A6A983E-3DA3-4A07-ACA8-60B780BA8F5Bsearch-bigD9E58768-0281-47D1-8191-45C7CE673AF893DB4080-7C8D-467D-8E27-6ECB71C8D144C6DE3A5E-B153-4D9B-9D7B-F226C80BCB9A1D118CCB-65D4-4236-8317-A87D534DDCA8001646AA-7655-4585-ADCC-738ED6F09280
2024. 05. 26. vasárnap
  -  Evelin, Fülöp
Promenad.hu archívum

Mi lesz az ebéd?

2010. március 15.

Hozzávalók:
15 dkg csirkemellfilé
5 dkg füstölt csemege szalonna
2 gerezd fokhagyma
1 kis fej lilahagyma
1 szál sárgarépa
fél (csípős) zöldpaprika
5 dkg zöldborsó
5 dkg főzőtök
3 kávéskanál tárkony
2 kk szárított kaporlevél
3 kk őrölt fekete bors
2 kk só
1 pohár (2 dl) tejföl
fél dl víz
kakukkfű

Elkészítése:
A csirkemellet csíkokra vágjuk, a szalonnát felkockázzuk. A fokhagymát átnyomjuk fokhagymanyomón, a lilahagymát apró kockákra vágjuk. A sárgarépát és a zöldpaprikát karikázzuk fel, a tököt pedig reszeljük le.

Ha előkészítettük a hozzávalókat, egy serpenyőben (zsiradék nélkül!) elkezdjük sütni a szalonnát, a lila- és fokhagymát és a csirkemellet. Ha ezek szépen megpirultak, adjuk hozzá a zöldségeket és a fűszereket (kivéve a kakukkfüvet!). Kicsit “összerottyantjuk” az egészet, majd felöntjük a tejföllel és kis vízzel. Várjuk meg míg egyszer összeforr. Tálaláskor szórjuk meg kakukkfűvel.