fbpx
quotescamera408D8217-1508-42F1-8C7C-9B81D4D48B57BF2C6754-57F9-416E-81DD-671EE8AD8D71DD13BF45-FD0E-4F5E-BCB8-EE0968EEB4D2DD13BF45-FD0E-4F5E-BCB8-EE0968EEB4D292333EC4-7DF2-4B9F-A7BF-114B75EE0347chevron_thin_rightchevron-downchevron-firstchevron-lastchevron-leftchevron-nextchevron-prevchevron-right582A3CB2-04DA-4E39-837D-58C0907011FD582A3CB2-04DA-4E39-837D-58C0907011FDchevron-upA659D4DE-32ED-45A3-A6C5-A48FFE2B488D75140C12-4E5F-4759-9FD3-4300BCD98B0CB69DB86E-0DDE-4383-BD92-653067C2563303A7445C-E555-4556-9278-5815BF71C9AF16DD793C-5D61-45BF-AFAF-6DE315DB19D01A6A983E-3DA3-4A07-ACA8-60B780BA8F5Bsearch-bigD9E58768-0281-47D1-8191-45C7CE673AF893DB4080-7C8D-467D-8E27-6ECB71C8D144C6DE3A5E-B153-4D9B-9D7B-F226C80BCB9A1D118CCB-65D4-4236-8317-A87D534DDCA8001646AA-7655-4585-ADCC-738ED6F09280
2024. 05. 20. hétfő
  -  Bernát, Felícia
Promenad.hu archívum

Kóstolja meg az almás táskát!

2010. március 06.

Hozzávalók: A tésztához 50 dkg rétesliszt
25 dkg margarin
1 tojás
3 dkg élesztő
kb. 1/4 liter tej
egy kevés reszelt citromhéj
A töltelékhez
1 kg alma
5 dkg cukor
1 csapott mokkáskanál őrölt fahéj vagy 1-2 evőkanál rum
a tetejére 1 tojás

Elkészítése: Egy kevés langyos tejben megfuttatjuk az élesztőt, majd összedolgozzuk a liszttel elmorzsolt margarinnal, a tojás sárgával, csipetnyi sóval, egy kevés reszelt citromhéjjal és annyi langyos tejjel, hogy rugalmas tésztát kapjunk. Alaposan bedagasztjuk, de nem kelesztjük, vékonyra nyújtjuk, és nagy fánkszaggatóval kiszúrjuk. Megtisztítjuk az almát és felszeletelve puhára pároljuk, majd a cukorral meg fahéjjal vagy a rummal ízesítjük. Minden tésztakorongra rakunk belőle egy halommal, a tésztát félbehajtva, a tetejét tojásfehérjével megkenjük, sütőlemezre fektetve, a sütőben szép pirosra sütjük. Melegen, hidegen egyaránt kitűnő.