fbpx
quotescamera408D8217-1508-42F1-8C7C-9B81D4D48B57BF2C6754-57F9-416E-81DD-671EE8AD8D71DD13BF45-FD0E-4F5E-BCB8-EE0968EEB4D2DD13BF45-FD0E-4F5E-BCB8-EE0968EEB4D292333EC4-7DF2-4B9F-A7BF-114B75EE0347chevron_thin_rightchevron-downchevron-firstchevron-lastchevron-leftchevron-nextchevron-prevchevron-right582A3CB2-04DA-4E39-837D-58C0907011FD582A3CB2-04DA-4E39-837D-58C0907011FDchevron-upA659D4DE-32ED-45A3-A6C5-A48FFE2B488D75140C12-4E5F-4759-9FD3-4300BCD98B0CB69DB86E-0DDE-4383-BD92-653067C2563303A7445C-E555-4556-9278-5815BF71C9AF16DD793C-5D61-45BF-AFAF-6DE315DB19D01A6A983E-3DA3-4A07-ACA8-60B780BA8F5Bsearch-bigD9E58768-0281-47D1-8191-45C7CE673AF893DB4080-7C8D-467D-8E27-6ECB71C8D144C6DE3A5E-B153-4D9B-9D7B-F226C80BCB9A1D118CCB-65D4-4236-8317-A87D534DDCA8001646AA-7655-4585-ADCC-738ED6F09280
2024. 03. 04. hétfő
  -  Kázmér
Promenad.hu archívum

Mi lesz az ebéd?

2010. február 08.

Hozzávalók:
10 szelet sertéskaraj vagy -tarja
10-12 db közepes burgonya
5 db paprika
5 db paradicsom
4-5 nagy fej hagyma

bors
liszt
olaj
víz
Elkészítés:
A hússzeleteket közepesen vastagra kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, majd lisztben megforgatjuk, forró olajban átsütjük. A burgonyát meghámozzuk, karikára vágjuk, egy kiolajozott tepsit kirakunk vele – akár két rétegben is -, megsózzuk, borsozzuk. Erre halmozzuk a karikára vágott hagymát. A hagymarétegre kerül a már átsütött hús, amire újból hagyma, felszeletelt paprika, paradicsom kerül. A tetejét felkarikázott burgonyával rakjuk ki, majd egy kis (hússütésből visszamaradt) olajjal meglocsoljuk, újból sózzuk, borsozzuk. Aláöntünk kb. 3 dl vizet, alufóliával lefedjük, majd kb. 1,5 – 2 órán keresztül pároljuk a sütőben kb. 200 fokon. A sütés utolsó fél órájában vegyük le a fóliát, és a tetejét süssük aranybarnára.