fbpx
quotescamera408D8217-1508-42F1-8C7C-9B81D4D48B57BF2C6754-57F9-416E-81DD-671EE8AD8D71DD13BF45-FD0E-4F5E-BCB8-EE0968EEB4D2DD13BF45-FD0E-4F5E-BCB8-EE0968EEB4D292333EC4-7DF2-4B9F-A7BF-114B75EE0347chevron_thin_rightchevron-downchevron-firstchevron-lastchevron-leftchevron-nextchevron-prevchevron-right582A3CB2-04DA-4E39-837D-58C0907011FD582A3CB2-04DA-4E39-837D-58C0907011FDchevron-upA659D4DE-32ED-45A3-A6C5-A48FFE2B488D75140C12-4E5F-4759-9FD3-4300BCD98B0CB69DB86E-0DDE-4383-BD92-653067C2563303A7445C-E555-4556-9278-5815BF71C9AF16DD793C-5D61-45BF-AFAF-6DE315DB19D01A6A983E-3DA3-4A07-ACA8-60B780BA8F5Bsearch-bigD9E58768-0281-47D1-8191-45C7CE673AF893DB4080-7C8D-467D-8E27-6ECB71C8D144C6DE3A5E-B153-4D9B-9D7B-F226C80BCB9A1D118CCB-65D4-4236-8317-A87D534DDCA8001646AA-7655-4585-ADCC-738ED6F09280
2024. 05. 20. hétfő
  -  Bernát, Felícia
Promenad.hu archívum

Mi lesz az ebéd?

2010. január 29.

Hozzávalók
Morzsához
10 dkg liszt
10 dkg vaj
5 dkg barna cukor (vagy fruktóz)
1tk fahéj
Töltelékhez
4 alma
2 ek citromlé
Fél tk fahéj
1 ek cukor ( vagy fruktóz)
Opcionális: néhány darab ánizs, fél tk őrölt szegfűszeg
Elkészítés
Az almákat megpucoljuk és felvágjuk vékony gerezdekre. Egy kicsi, de mély tepsit kivajazunk, majd az alma szeletekkel megtöltjük. Lelocsoljuk a citromlével, megszórjuk a cukorral, fahéjjal ( és esetleg szegfűszeggel, ánizzsal).
A lisztet eldolgozzuk a fahéjjal. A vajat kis kockákra vágjuk majd az ujjainkkal morzsássá dolgozzuk, hozzáadjuk a cukrot, elkeverjük.
Az almaszeleteket megszórjuk a morzsával, és 180 fokra előre bemelegített sütőben kb 30-35 percig aranysárgára sütjük.
Melegen tálaljuk.