fbpx
quotescamera408D8217-1508-42F1-8C7C-9B81D4D48B57BF2C6754-57F9-416E-81DD-671EE8AD8D71DD13BF45-FD0E-4F5E-BCB8-EE0968EEB4D2DD13BF45-FD0E-4F5E-BCB8-EE0968EEB4D292333EC4-7DF2-4B9F-A7BF-114B75EE0347chevron_thin_rightchevron-downchevron-firstchevron-lastchevron-leftchevron-nextchevron-prevchevron-right582A3CB2-04DA-4E39-837D-58C0907011FD582A3CB2-04DA-4E39-837D-58C0907011FDchevron-upA659D4DE-32ED-45A3-A6C5-A48FFE2B488D75140C12-4E5F-4759-9FD3-4300BCD98B0CB69DB86E-0DDE-4383-BD92-653067C2563303A7445C-E555-4556-9278-5815BF71C9AF16DD793C-5D61-45BF-AFAF-6DE315DB19D01A6A983E-3DA3-4A07-ACA8-60B780BA8F5Bsearch-bigD9E58768-0281-47D1-8191-45C7CE673AF893DB4080-7C8D-467D-8E27-6ECB71C8D144C6DE3A5E-B153-4D9B-9D7B-F226C80BCB9A1D118CCB-65D4-4236-8317-A87D534DDCA8001646AA-7655-4585-ADCC-738ED6F09280
2024. 05. 29. szerda
  -  Magdolna
Promenad.hu archívum

Kávétorta

2010. január 23.

Hozzávalók:
8 tojásfehérje
28 dkg porcukor
10 dkg mandula
12 dkg rétesliszt
8 tojássárgája
14 dkg porcukor (a krémhez)
250 g habtejszín
4 dkg finomliszt
25 dkg vaj
1 dl erős feketekávé
1 csomag mandulaforgács
kávészemek

Elkészítése:

A tojásfehérjéket kemény habbá verjük a cukorral. Óvatosan hozzákeverjük a porrá őrölt mandulát, valamint a lisztet. Egy kerek tortaformát kibélelünk sütőpapírral, és beleöntjük a piskótatésztát. Előmelegített sütőben, 170 °C-on sütjük 30 percig. A kihűlt piskótát vízszintesen három lapra vágjuk, majd rácsepegtetünk egy kevés feketekávét. A krémhez a tojássárgájákat vízgőz fölött összekeverjük a tejszínnel, a liszttel és a cukorral. Sűrűre főzzük. A kihűlt masszához hozzáadjuk a habosra kevert vajat és a maradék 100 ml-nyi kávét. A tortalapokat megtöltjük a kávékrémmel, majd a maradékkal bevonjuk a torta külsejét is. Az oldalát mandulaforgáccsal és kávészemekkel díszítjük. Elkészítési idő: 60 perc