Petrezselymes sült csirke
Hozzávalók:
1 db konyhakész csirke
1 csokor petrezselyemzöld
50 dkg apró burgonya
4 fej vöröshagyma
3 evőkanál olaj
4 db sárgarépa
1 kiskanál édesnemes pirospaprika
2 evőkanál ételsűrítő
1 csipet só
1 csipet fehér bors
Elkészítés:
A csirkét kívül-belül sóval, borssal bedörzsöljük és a hasüregébe fél csokor petrezselyemzöldet tömünk. Tepsibe fektetjük és kevés vizet öntünk alá. 200 fokon 10 percig sütjük. A négyfelé vágott hagymát meg a durvára felvágott hámozott burgonyát és sárgarépát a csirke mellé halmozzuk. Sóval, borssal megszórjuk és ugyanazon a hőfokon további 35-40 percig sütjük. A pirospaprikát és az olajat elkeverjük és a csirkét időnként megkenjük. Ezután felaprítjuk a petrezselyemzöldet, megszórjuk vele a csirkét és melegen tartjuk. A pecsenyelevet az ételsűrítővel besűrítjük és ezzel meglocsolva tálaljuk.