Almás kenyér
Hozzávalók:
1 kiskanál olaj
1 kiskanál só
1 db csomag sütőpor
5 cl rum
1 kiskanál fahéj
250 g porcukor
1 kiskanál őrölt szegfűszeg
500 g finomliszt
150 g mazsola
100 g dió
750 g alma
Elkészítés:
Az almákat hámozzuk meg, majd nagy lyukú reszelőn reszeljük le. Keverjük össze a darabokra vágott dióval és a megmosott mazsolával. Adjuk a keverékhez a porcukrot, a fahéjat, a szegfűszeget és a rumot, alaposan dolgozzuk össze, majd letakarva egy éjszakán át pihentessük. Másnap adjuk hozzá az almás keverékhez a lisztet, a sütőport és a sót is, majd dolgozzuk tésztává. Osszuk két részre, és készítsünk belőle cipókat. Egymástól messze tegyük egy tepsire, és 150 fokra előmelegített sütőben kb. 75 perc alatt süssük meg a cipókat.