Virsli leveles tésztában
Hozzávalók:
2 evőkanál szezámmag
1 db tojás
250 g leveles tészta
6-8 db virsli
2 evőkanál zsiradék a tepsi kikenéséhez
Elkészítés:
Egy kilisztezett deszkán nyújtsuk ki a leveles tésztát, majd derelyevágóval daraboljuk fel megfelelô nagyságú téglalapokra. A virsliket egyenként tekerjük bele a tésztalapokba. A tekercsek szélét kenjük meg tojással, és jól nyomjuk össze. A tetejüket is kenjük be tojással, majd bôven szórjuk meg szezámmaggal. A hengereket szurkáljuk meg egy villával, majd elômelegített sütôben 220 °C-on süssük kb. 20 percig. Esetleg rakhatnuk a virsli mellé sajtot is, akár füstölt sajtot is. Bátran fogyasszák ketchuppal, mustárral, vagy majonézzel.