Darált húsos rakott karfiol
Hozzávalók:
30 dkg darált hús
2 dl tejföl
1 nagyobb fej karfiol
1 tasak bolognai szósz alap
1 db tojás
sajt
Elkészítés:
A karfiolt megmossuk, megpároljuk, de nem túl puhára, mert sütés közben még puhul. A darált húst a szósz alappal elkészítjük, mintha spagettihez készítenénk, csak 3 helyett 2 dl vizet használunk. Így sűrűbb a massza. Ezután veszünk egy tűzálló tálat, amibe a karfiol felét beletesszük, és villával összenyomkodjuk. Rátesszük a darált húst, és a tetejére a maradék karfiolt. Végül meglocsoljuk a tojással összekevert tejföllel és sajtot is szórhatunk rá. Letakarjuk alufóliával, és amikor látjuk, hogy kezd a tálban forrni az étel, levesszük a fóliát, és tovább sütjük. Akkor van kész, ha megbarnul kicsit a tejföl és a sajt. Úgy 200 fokos sütőben készül. Ha valaki nem akar fogyókúrázni, a húsba belekeverhet 2 dl főtt rizst, de akkor a szószt 3 dl vízzel készítse, különben nagyon száraz lesz! (Ekkor nagyobb tál is kell.)